sâmbătă, 18 februarie 2012

Scoala Discovery - Biologie - In cautarea vietii


Scoala Discovery - Biologie - In cautarea vietii

Viața este starea caracteristică organismelor ce au ca trăsături specifice autodezvoltarea, autoconservarea și autoreproducerea, sau, la organismele superioare, cu posibilitatea de a urmări un țel.


Știința care studiază viața organismelor este biologia. Ea sistematizează toate organismele în primul rând după regnuri, care la rândul lor sunt și ele subdivizate pe mai multe nivele.

Viața sau durata existenței unei specii de organisme (filogeneză) poate cuprinde milioane de ani, în multe generații succesive, dar viața fiecărui organism în parte (ontogeneză) încetează după un timp mult mai scurt, de ordinul a cel mult câtorva sute de ani, prin survenirea morții. Vezi și articolul Moarte (mitologie).

Scoala Discovery - Biologie - In cautarea vietii




Elevii se vor documenta despre cercetarile intreprinse de oamenii de stiinta pentru a afla daca a existat vreodata viata pe Marte.

Vor discuta variabilele necesare pentru aparitia vietii, motivul pentru care cercetatorii se concentreaza asupra planetei Marte si instrumentele pe care le folosesc acestia pentru a investiga planeta rosie.
Prin vizionarea materialului video si discutii la clasa, elevii se vor familiariza cu proiectul-simulare Darwin IV.


Viața extraterestră este la ora actuală (2012) doar o ipoteză, conform căreia în Univers ar putea să existe și viață al cărei mediu natural nu este Pământul. Acest concept se referă la orice tip sau formă de viață, de la cele mai simple sisteme biologice (de ex. virusuri și procariote) până la cele mai complexe forme de viață cu inteligență proprie și organizare socială. Totuși, existența vieții în afara Terrei, fie ea orișicât de primitivă sau evoluată, nu a putut fi dovedită cu certitudine nici până în ziua de azi.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Bloguri, Bloggeri si Cititori Certificat Web Statistici T5
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More