vineri, 17 februarie 2012

Viata si Natura – Scoala Discovery - Chimie

Viata si Natura – Scoala Discovery - Chimie

Şcoala Discovery

Scoala Discovery este un proiect realizat de Discovery Networks, compania care detine posturile Discovery Channel, Animal Planet sau Discovery Science, in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului din Romania.

Scoala Discovery - Chimie

Atomul este cea mai mică particulă ce caracterizează un element chimic, respectiv este cea mai mică particulă dintr-o substanță care prin procedee chimice obișnuite nu poate fi fragmentată în alte particule mai simple. Acesta constă într-un nor de electroni care înconjoară un nucleu atomic dens. Nucleul conține sarcini electrice încărcate pozitiv (protoni) și sarcini electrice neutre (neutroni), fiind înconjurat de norul electronic încărcat negativ. Când numărul electronilor și al protonilor este egal, atunci atomul este neutru din punct de vedere electric; dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci atomul devine un ion, care poate avea sarcină pozitivă sau negativă. Atomul este clasificat după numărul de protoni și neutroni: numărul protonilor determină numărul atomic (Z) și neutronii izotopii acelui element.

Atomii: Elementele fundamentale ale materiei


Lecţia prezintă elementele fundamentale ale atomului şi analizează modul în care cunoştinţele noastre despre acesta ne-au modificat perspectiva asupra universului. Elevii vor învăţă despre atom, structura şi compoziţia sa, vor fi familiarizaţi cu numele şi contribuţiile celor mai importanţi oameni de ştiintă din domeniu, de la Planck şi Einstein la Schrodinger si Heisenberg, precum şi cu energia nucleară, istoria descoperirii bombei nucleare si implicatiile acesteia. De asemenea, modulul prezintă noţiunile de baza ale mecanicii cuantice.



0 comments:

Trimiteți un comentariu

Bloguri, Bloggeri si Cititori Certificat Web Statistici T5
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More